Wie zijn wij

In 1968 nam een groep vrienden zo af en toe een lichamelijk beperkt familielid mee om iets leuks te ondernemen. Met groot succes. De vriendengroep bedacht dat wat voor één kind leuk was, ongetwijfeld ook voor meer moest gelden en besloot zich vrijwillig in te zetten voor lichamelijk gehandicapte jongeren.

Het idee ontstond om logeerweekeinden te organiseren, zodat ze met elkaar een leuk en spannend uitje zouden hebben. Daarnaast zou het voor de ouders betekenen dat zij een weekend per maand ontlast werden van de zorg voor hun kind en wat tijd konden doorbrengen met activiteiten die anders moeizaam of wellicht onmogelijk zouden zijn. In 1969 registreerden zij zich bij de K.v.K als stichting (nr. 41080309) en AktieFix was geboren.

AktieFix is inmiddels uitgegroeid tot een groot succes. Er zijn inmiddels een behoorlijk aantal vaste bestuursleden en vrijwilligers voor zowel de weekenden als de feestmarkt die gezamenlijk de handen uit de mouwen steken om deze succesformule in goede banen te leiden (zie “Overzicht Staf en Vrijwilligers” en “Even voorstellen”). Tevens kunnen wij elk weekend stagiaires een plek bieden voor de invulling van hun (maatschappelijk) stages vanuit het middelbaar onderwijs of HBO.